Schoorsteenpotten en Kappen

Schoorsteenpotten en Kappen

Op bestelling maakt Dijkstra Kleiwaren vrijwel alle soorten schoorsteenpotten (keramische uitmondingen) voor rook- en ontluchtingskanalen (geglazuurd of terracotta). Ook naar voorbeeld.

De schoorsteenpotten beschermen schoorsteenkanalen van woningen en utiliteitsbouw tegen storm en regen. Ze kunnen worden toegepast voor gashaarden, open haarden, allesbranders, centrale verwarming en ontluchtingskanalen. Schoorsteen-, en kraaienkappen worden toegepast tegen regen- en windinval en als afweer tegen nestelende vogels.

Schoorsteenkappen worden geleverd voor alle maten schoorsteenpotten zoals deze worden toegepast op schoorstenen. De kap gaat over de schoorsteenpot heen en moet met specie of kit worden vastgezet. Bovenop zit voor de schoorsteenveger een losse veegknop, die met een bajonetsluiting moet worden vastgezet. Wanneer de maat van de schoorsteenpot niet bekend is, wordt aan de bovenkant van de pot de uitwendige diameter opgemeten om een bijpassende kap te kunnen vinden.

Kraaienkappen zijn leverbaar voor schoorsteenpotten van een inwendige diameter van 120 tot maximaal 160 mm. In tegenstelling tot de schoorsteenkap, zakt de kraaienkap in de schoorsteenpot waarbij verder geen specie gebruikt hoeft te worden.

Diameters van schoorsteenpotten voor openhaarden, centrale verwarming, gas- of oliehaarden en ontluchtinskanalen.

Informatie Schoorsteenkappen

Informatie Kraaienkappen

Informatie Schoorsteenpotten

Maatvoeringen Schoorsteenpotten